تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران
نوع مقاله : مقاله پژوهشی انجمنی
چکیده
سیاستگذاری در رابطه به نحوه تعیین مجازات در فرض تعدد جرم، تابع دو سیستم است. نخست سیستم جمع مجازات؛ دوم، سیستم مجازات اشد. در حقوق افغانستان در تعدد مادی جرم و در حقوق ایران در تعدد جرایم موجب حد، قصاص و یا جرایم موجب حد، قصاص و تعزیرات (در کنار هم) از سیستم جمع مجازات پیروی شده است؛ بنابراین پرسش که مطرح میگردد این است که مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم چیست؟ یافتههای این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی بیانگر آن است که تعدد سبب و مسبب، همچنین حمایت از مصالح مختلف بهعنوان مبانی فقهی سیستم جمع مجازات در فقه اسلامی است. زیرا جرایم بهمثابه اسباب و مجازات بهمثابه مسببات تلقی میشود که هر سبب مقتضی مسبب خود است. از طرف دیگر، هر مجازات برای حمایت از مصالح متفاوت تعیین شده است. در حقوق نیز، عدالت استحقاقی و بازدارندگی از تکرار جرم بهعنوان مبانی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم است.
. (1403). تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران. حقوق پویا, 10(13), 9-22.
MLA
. "تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران", حقوق پویا, 10, 13, 1403, 9-22.
HARVARD
. (1403). 'تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران', حقوق پویا, 10(13), pp. 9-22.
CHICAGO
, "تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران," حقوق پویا, 10 13 (1403): 9-22,
VANCOUVER
. تحلیل مبانی فقهی و حقوقی سیستم جمع مجازات در فرض تعدد جرم با تأکید بر کد جزای افغانستان و قانون مجازات اسلامی ایران. حقوق پویا, 1403; 10(13): 9-22.